Yenilenen Müfredat Programlarına yönelik ilçe müdürleri toplantısı yapıldı.
1609
10:07
07.09.2017

Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde yapılan toplantıya Kırıkkale Valisi Sayın Dr.M.İlker HAKTANKAÇMAZ’ da teşrif ettiler. Toplantıda; Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil DOĞANAY, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN , İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri hazır bulundu.

            Toplantının açılışında ilk olarak Müfredat değişikliği süreci hakkında bilgi veren sunum yapıldı sunumun ardından İl Milli Eğitim Müdürü ÇETİN, ve Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı DOĞANAY söz aldı.

Çalışma toplantısına katılan Vali HAKTANKAÇMAZ’ da, buradaki çalışma toplantısının bir çekirdek toplantı olduğunu, bu toplantı sonrasında yeni müfredatın uygulayıcılar tarafından çok iyi anlanıp, irdelenmesi ve paydaşlarla değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, Türkiye’nin geleceği açısından önemli olan bu çalışmaların başarılı olması temennisinde bulundu. 

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil DOĞANAY’ da, müfredatın bir ülkenin eğitime ve geleceğe bakış açısı olduğunu, en son 2005 yılında değişen müfredatın çok hızlı gelişen bilim ve teknoloji karşısında biraz geride kaldığını ifade etti. Son yapılan müfredat çalışmasının kaçınılmaz olduğunu belirten DOĞANAY, “ Çok ciddi bir çalışma yapıldı. 184 bin görüş geldi ve bu görüşler tek tek incelenerek değerlendirildi. Dolayısıyla çok geniş demokratik katılımlı, son derece modern bir  müfredat çalışması oldu.” şeklinde konuştu. 

Milli Eğitim Müdürü ÇETİN: “Müfredat yenileme ve değişiklik çalışmalarını çok önemsiyoruz. Hazırlanan müfredat programı sene başında 27 gün askıda kaldı ve bu süre içerisinde tüm tarafların görüş ve önerilerine sunuldu. Bu dönemde bizde Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, müfredat değişikliği yapılan tüm branşların zümre öğretmenlerinin katılımıyla çalıştay düzenledik. Bizzat kendimin de tarih branşında iştirak ettiği bu çalıştayın sonunda hazırladığımız raporu bakanlığımıza ilettik.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan sosyokültürel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler öğrencilerin gelecekte toplumun üretken üyeleri olarak sahip olmaları gereken vasıf örgüsünü ve nitelik dokusunu da değiştirmiştir. İçerisinde bulunduğumuz çağda, öğrencilerin sahip olmaları gereken temel bilgi, beceri ve değerlerin yanı sıra bunları edinme sürecindeki farkındalıkları da oldukça önem arz etmektedir. Ayrıca kazanılmış olan özelliklerin hayatın farklı alanlarında kullanılabilmesi için iyi bir donanıma ve altyapıya sahip olunması da bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum, ülkemizin bugününden yarınlarına kendilerinden çok şey beklenen ve büyük umutlar bağlanan gelecek nesillerinin daha donanımlı bir şekilde yetişmesi için müfredatların yenilenmesi ihtiyacını doğurmuştur.” dedi. 

 

Bundan sonraki süreçte yeni müfradatın tüm paydaşlara doğru ve net bir şekilde aktarılması için çalışacaklarını ifade eden ÇETİN emeği geçen herkese teşekkür etti.  (05.09.2017)

07-09-201707-09-201707-09-201707-09-201707-09-201707-09-201707-09-2017

Yayın Tarihi: 07.09.2017