KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Simülatör gözlüğüyle alkol ve uyuşturucunun zararlarını öğreniyorlar

Ar-Ge Birimi, eğitim ve öğretimde yenilikçi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.   Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin öncülüğünde, İtalya, Portekiz ve Letonya´daki Belediyelerin ortak olduğu Erasmus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Programı kapsamında, Koordinatörlüğünü Ar-Ge Sorumlusu Mustafa Can HİÇYILMAZ´ın yaptığı "Hugs Not Drugs" (Kötülüklere Değil Bize Sarıl) isimli proje kapsamında; Kırıkkale´de öğrencileri sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerden uzak tutmak amacıyla okullarda farkındalık yaratıcı çalışmalar devam ediyor.
Simülatör gözlüğüyle alkol ve uyuşturucunun zararlarını öğreniyorlar

 

Bu etkinlikler kapsamında; Kırıkkale´de, Türkiye´de ilk defa Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimince yurt dışından getirtilen "Alkol ve Uyuşturucu Simulatör gözlüğü" ile öğrencilere alkol ve uyuşturucunun insanlar üzerindeki yıkıcı ve olumsuz etkisi üzerine  denge, yürüme ve mantıklı düşünebilme konulu uygulamalı çalıştay düzenlendi.

 

Alkol ve Uyuşturucu Simulatör gözlüğü" ile öğrencilere alkol ve uyuşturucunun insanlar üzerindeki yıkıcı ve olumsuz etkisi üzerine çalışmalar yapıyoruz.

 

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN yaptığı açıklamada; " yurt dışından getirttiğimiz alkol ve uyuşturucu alan biriyle eş değer görme yetisine sahip Simülasyon gözlükleri ile öğrencilerimizin alkol ve uyuşturucu aldıklarında kendilerinde oluşan olumsuz değişimleri farkına varabilmeleri, denge ve mantıklı düşünebilme becerilerinin nasıl zarara uğratıldığını bu çalışmalarımızla öğrenmeye başladılar. Türkiye´de maalesef, kötü alışkanlıkları önleme merkezimiz bulunmamaktadır, biz bunun da önünü açarak, bir de bünyemizde kötü alışkanlıkları önleme merkezi oluşturacağız.

 

 

 

"ÖĞRENCİLERİMİZE BU MADDELERİ KULLANMADAN TECRÜBE ETTİRİYORUZ"

 


İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, 3 Avrupa ülkesiyle ortaklaşa düzenlenen projeyle alkol, tütün ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan zararlı maddelerle ilgili yürütülen çalıştay düzenlendiğini belirtti.

 

Çalıştay sonucunda simülatör sisteminin uygulanmaya başlandığını anlatan Çetin, şunları söyledi:
"Çocuklarımızın bu zararlı maddeleri kullanmadan ne kadar zararlı olduğunu fark etmelerini amaçlıyoruz. Bununla ilgili İtalya´da kullanılan gözlüklerden ve platformdan getirttik. Bu gözlükler farklı promil derecelerinde alkol almış veya uyuşturucu kullanmış kişilerin beynindeki etkisini, gözlüğü taktıklarında çocuklarımıza veriyor. Çocuklarımızdan bu çizgileri takip etmelerini istiyoruz. Çizgileri öğrencilerimiz takip edemiyor, dengeleri bozuluyor, kararları yok oluyor. Zaman zaman birbirleriyle çarpışma veya sendeleme gibi sıkıntılar yaşanıyor. Bu proje alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerin insan beynindeki dengeye yaptığı hasarı gözler önüne seriyor. Öğrencilerimize bu maddeleri kullanmadan bunu tecrübe ettiriyoruz ve bu zararlı maddelere ilgi duymamaları konusunda uygulamalı eğitim veriyoruz."

 

 

 

İl genelindeki yaklaşık 50 bin öğrenciye yönelik uyuşturucu ve alkolün zararlarıyla ilgili eğitim verdiklerini, simülasyonun bu eğitimleri daha da pekiştireceğini anlatan Çetin, uygulamayı, halka açık etkinliklerle vatandaşlara da tecrübe ettireceklerini söyledi.

 

Çetin, sürücü kurslarında eğitim alan sürücü adaylarını da simülasyonlu eğitime tabi tutacaklarını anlattı.

 

"ÇOK KÖTÜ BİR DENEYİM OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞ OLDUM"
11’inci sınıf öğrencisi Ahmet Eren İsizu da okullarda alkol ve uyuşturucu maddenin zararlarının her zaman anlatıldığını belirtildi. 

 

 

 

Ancak bu gözlükler takıldığında ne denli zararlar olabileceğini kavradıklarını söyleyen İsizu, "Bu zararlı maddelerin, kullanıldığında dengemizden tutun görmeye kadar zararları varmış. Bu gözlüğü takıp yürüdüğümde anladım. Çok acı veren bir his. Normal doğru yolda bile yürüyemezken bir de trafiğe çıkmak akıl karı değil. Çok kötü bir deneyim olduğunu öğrenmiş oldum" dedi.

07-03-201807-03-201807-03-201807-03-201807-03-201807-03-201807-03-201807-03-201807-03-201807-03-2018

 

 

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.