Öğretmenlerin gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılı Sempozyumu
Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimin bugünü ile geleceğini öğretmenlerin fikirleri yönünde mercek altına almak ve eğitimde Türkiye Yüzyılı'na nasıl en iyi katkıda bulunabileceklerini ortaya koymak amacıyla "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim" sempozyumu düzenleyecek.
Millî Eğitim Bakanlığı, Bakan Yusuf Tekin'in katılımlarıyla, evrensel değer ve standartlar göz önünde bulundurularak millî ve toplumsal değerlere dayalı bir eğitim sisteminin dinamiklerinin tartışılacağı "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim" sempozyumun öncesinde öğretmenlerin katkıları için başvuru koşulları, başvuru temaları ve önemli tarihleri duyurdu.
Öğretmenlerin gözünden eğitimin bugünü ile geleceğinin yine öğretmenlerin fikirleri yönünde masaya yatırılacağı sempozyum, eğitimin güçlü yönleri ve fırsatlarının tartışılmasının yanı sıra eğitimde yaşanan zorlukları, öğretmenlerin eğitim öğretim sürecindeki rolünü, tecrübelerini ve geleceğe dair beklentilerini daha iyi anlamak için önemli imkânlar sunacak.
Böylece eğitim sisteminin güncel durumu ve gelecekteki olası değişimleri hakkında değerlendirmeler elde edilerek eğitimde iyileştirmeler için adımlar atma konusunda da katkı sağlanacak.
Yurt içi ve yurt dışından öğretmenler sempozyuma başvurabilecek
Davetliler arasında yurt içinde ve yurt dışında çalışmalar yapan kurumlar, Millî Eğitim Bakanlığının ilgili birimleri, akademisyenler ile öğretmenlerin yer alacağı ve Ankara'da düzenlenecek olan sempozyumda, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içi ve yurt dışında görev yapan öğretmenler ile Türkiye Maarif Vakfına bağlı okullarda görev yapan öğretmenler sempozyumda sunum yapmak üzere başvuruda bulunabilecek. Her öğretmen, tek ya da çok yazarlı dâhil sadece bir bildiri başvurusu yapabilecek.
Başvurular, belirlenen bilimsel kriterlere göre alan uzmanları tarafından değerlendirilecek ve özet değerlendirme komisyonunda yer alan öğretmenler etik açıdan uygun olmadığı için sempozyuma bildiri başvurusunda bulunamayacak.
Başvurular 9 Ekim itibariyle yuzuncuyildaegitim.meb.gov.tr aracılığıyla yapılacak
Sempozyum başvuruları için "Öğretmenlik ve Mesleki Gelişim", "Eğitimde Kültürel Miras ve Değerler Eğitimi", "Eğitim ve Öğretim Süreci", "Teknolojik Gelişmelerin Eğitime Etkisi", "Eğitimde Kapsayıcılık ve Rehberlik", "Yurt Dışı Türk Okulları ve Milletlerarası Okullar" ve "Eğitimde Paydaşların Rolü ve Katılımı" temaları belirlenirken başvurular 9 Ekim 2023'ten itibaren sempozyumun internet sitesi yuzuncuyildaegitim.meb.gov.tr aracılığıyla yapılacak. Son başvuru tarihi olan 20 Ekim 2023'ten sonra sistem otomatik olarak kapanacak.
Başvurusu kabul edilen bildiriler, 15 dakikalık sözlü sunum ve 5 dakikalık soru cevap bölümü ile eş zamanlı oturumlarda ilgili öğretmenler tarafından sempozyumda sunulacak. Kabul edilen bildirilerin 1000 kelimeden oluşan tam metinleri 3 Aralık 2023'e kadar gönderilmesi istenecek. Duyurular, sempozyum internet sitesinden daha sonra paylaşılacak. Sempozyumda sunum yapan öğretmenlere sunum sertifikası verilecek.
Sempozyum sonunda sunumu yapılan bildiriler kitap hâline getirilecek. Ayrıca bu sunumlar profesyonel olarak kayıt altına alınarak Millî Eğitim Bakanlığının ilgili çevrim içi platformlarında erişime açılacak.