Kırıkkale'de Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından öğretmenlerin meslekî gelişimlerini desteklemek ve daha iyi eğitim ortamları oluşturmak amacıyla mesleki gelişim paneli düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde eğitim ortamlarını iyileştirmek, okullar arasındaki farklılıkları azaltarak fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla birçok proje ve çalışmalar başlatıldı.
Yine öğretmenlerin meslekî gelişimlerini desteklemek, okul iklimini güçlendirmek ve okulun fiziki ortamlarının bakım, onarım ve donatım ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimin niteliğini arttırmak amacıyla "Temel Eğilimde 10.000 Okul Projesi", "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" ve "Gökyüzü Çocukları Projeleri" de hayata geçirildi.
Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Millî Eğitim Müdürü Tüfekçi, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek öğretmenlerin yaşadıkları kentin iklimini değiştiren kişiler olduklarını söyledi.
Kırıkkale eğitimde çok güzel seviyelere yükseldiğini hatırlatan Tüfekçi, "Öğrencilerimiz bizlere Allah'ın bir emaneti olduğunu, devletin ve milletin birer emaneti olduğunu unutmayalım. Hepimizin çok önemli bir noktada görevi var. Gözlemlediğimiz kadarıyla tüm öğretmen arkadaşlarımızın görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerine şahidim. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Bu anlamda hepinize, tüm meslektaşlarımıza buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Öğretmenlik mesleğinde mesai mefhumunun olmadığını hatırlatan Tüfekçi, şöyle konuştu:
"Hepimiz bu millete, bu memlekete hizmet için varız. Ciddi bir sorumluluğu üstlenmiş durumdayız. Tüm çocuklarımızın sizlerin dokunuşlarına ihtiyaçlarının olduğunu unutmayalım. Öğretmenlik rolümüzün yanında ablalık ve ağabeylik, annelik ve babalık rolünü de üstlenmemiz gerekiyor. Bu nedenle öğretmenlik mesleğinin kilit noktası da aslında burada başlıyor. Çocukların ruh dünyalarını şekillendirmek zorundayız. Bir öğretmenin hatasının nelere mal olacağını şöyle bir düşünelim. Öğretmenler, yaşadıkları şehrin iklimini olumlu yönde değiştirenlerdir. Bu nedenle çocuklara karşı davranış modeli özen ister, dikkat ister. Davranışlarınızın yanı sıra ses tonunuz dahi çocukların duygu dünyasını olumlu ya da olumsuz yönde etkilemektedir."
Panelde RAM eğitmenleri Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Asiye Eryılmaz, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Eda Subaşı ile Psikolojik Danışman Hamide Demirlendi tarafından Engel Türleri, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Hazırlama ve Tanılama Süreçleri, İklim Krizini Tetikleyici Durumlar ve Çevre Bilinci Oluşturma, Hayata Olumlu Bakış Açısı Kazandırma, Kendini İyi Hissetmenin Yolları konularıyla ilgili eğitimler verildi.
Panele, Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi'nin yanı sıra Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, Özel Eğitim Şube Müdürü Muhammet Yılmaz ile kentte görev yapan çok sayıda öğretmen katıldı.