Öğretmenlere mesleki gelişim semineri verildi
262
14:34
13.03.2022

 

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişimi Programı  (DÖGEP) kapsamında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla seminer düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Millî Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Dursun Karakuş, düzenlenen eğitim faaliyetlerinin Millî Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ve "Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri" çerçevesinde öğretmenlerin mesleki olarak gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Düzenlenen toplantı ve eğitim seminerlerinin oldukça faydalı geçtiğini belirten Karakuş, seminerde yaptığı konuşmada, "2021-2022 eğitim öğretim yılı "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişimi Programı"nın mart ayı faaliyeti dolayısıyla bir arada bulunuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Düzenlemiş olduğumuz seminerlerde önemli bilgi paylaşımları yapılıyor. Bu da bizlerin sahada mesleki bilgi ve beceri açısından daha verimli olmamızı sağlıyor." dedi.

2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda her öğretmenin kendini daha da geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken Karakuş, şöyle konuştu:

"Öğretmenlik mesleği genel yeterlilikleri çerçevesinde öğretmenlerimizin mesleki bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişimi Programı (DÖGEP)" kapsamındaki eğitimler devam ediyor. Yıl içinde dönemsel olarak Ekim-Kasım, Aralık-Ocak, Şubat-Mart, Nisan-Mayıs aylarında ilimiz merkez ve ilçelerindeki okullarımızdaki tüm kademelerde ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı okullarda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik, konferans, sunum ve panelden oluşan programlarla birçok konuyu detaylıca görüşme fırsatımız oluyor. Bu programlarda elde edeceğimiz bilgiler doğrultusunda sahadaki görevimizde daha donanımlı hale gelmiş olacağız."

Seminerde Kırıkkale Müftülüğü İmam Hatibi Turgut Arslan, "Kur'an-ı Kerim Öğretiminde Yöntem ve Teknikler İle Eğitimde Verimlilik" konulu sunum yaptı.

Aslan sunumunda Kur'an-ı Kerim insanlığın kurtuluşu için gönderilen ve kıyamete kadar da hükmü geçerli olan son ilahi bir kitap olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kur'an metninin doğru bir şekilde okunabilmesi için Arap alfabesinin öğrenilmesi gerekir. Kur'an'ın diğer Arapça metinlerinden farklı olarak kendine özgü okunma biçimi vardır. Kur'an-ı Kerim, en başta icracı, yani bir taraftan öğretirken diğer taraftan da doğru biçimde seslendirilmesi gerekir. Bu nedenle Kur'an eğiticisi tarafından okunarak öğretilmelidir. Kur'an-ı Kerim'i okurken ihlas, kıraatte asla uygunluk, tecvitli okumak, harflerin doğru telaffuz edilmesi, tefekkür merkezli öğretim ve sevgi temelli yaklaşım olmalıdır. Öte yandan Kur'an-ı Kerim öğreticisi kendisini geliştirmesi, öğrencileri ile güzel iletişim kurabilmesi teknolojik imkanlardan da yararlanması gerekir. Bazı dersler uygun bir mekanda  işlenebilir. Öğrencileri teşvik etmek için Kur'an-ı Kerim ve bazı surelerin faziletine dair hadisler öğrencilere anlatılmalıdır. Öğrencileri topluma alıştırmak için ve kürsü tecrübesi kazandırmak için, mescitte salonda veya sınıfta mikrofonla okumaları sağlanabilir." 

Seminer, katılımcıların çeşitli konulara dair görüşlerin paylaşılması ve merak edilen soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

 

 

11-03-202211-03-202211-03-2022 11-03-2022

 

Yayın Tarihi: 13.03.2022