Öğretmenlere mesleki gelişim semineri verildi
511
12:25
06.01.2022

 

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen seminerde konuşan Millî Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Dursun Karakuş, düzenlenen eğitim faaliyetlerinin Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ve "Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri" çerçevesinde öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişimi Programının ikinci faaliyetinde öğretmenlerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Karakuş, "DÖGEP kapsamında, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim ile Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı ilimiz genelindeki okullarda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik, Ekim-Kasım, Aralık-Ocak, Şubat-Mart, Nisan-Mayıs aylarında öğretmenlerimizi bilgilendirme amaçlı konferans, sunum ve panelden oluşan programlarımız devam ediyor. Programlarımızda farklı konu ve konuklarla öğretmenlerimizin mesleki gelişimine destek vermeye gayret gösteriyoruz." dedi.

Ders kitapları ve seçmeli dersler ile ilgili detaylar konusunda da bilgiler aktaran Karakuş, şunları söyledi:

"Velilerimizin ve öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda 03-21 Ocak 2022 tarihleri arasında belirlenecek derslerin e-okul sistemine işlenmesi gerekir. Okutulacak derslerin ücretsiz olarak dağıtılacak ders kitapları sayıları her yıl Ocak ayı içerisinde MEBBİS ortamında oluşturulan "Kitap seçim modülünde okul/kurum müdürlüklerince girilen verilere göre belirlenmektedir. Ayrıca din, ahlak ve değerler alanı dersleri olan Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı ve temel dini bilgiler dersleri gibi seçmeli derslerin de öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde önem arz etmektedir. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi il-ilçe zümre başkanları arasında sürekli iletişim sağlanarak öğretmenlerin alınan kararlardan bilgilendirilmesi gerekir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ile ilgili Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bakanlığımız tarafından oluşturulan yardımcı kaynaklara ilişkin modül ve programların takip edilerek derslerde uygulanması eğitime önemli katkı sağlayacaktır."

Öte yandan seminerde Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Ahmet Keskin ise çocuk ve genç psikolojisi, ergenlik dönemi ve sorunları, ergenlerle etkili iletişim, modern çağda yeni neslin duygu, düşünce ve davranışlarını konu alan bilgilendirme sunumu yaptı.

Keskin ayrıca, ergenlik dönemi ile ilgili dünyada yapılan bilimsel araştırmalar, ergenlik dönemindeki bireylerin davranışlarını etkileyen biyolojik, fiziksel ve sosyal etkenler ile ergenlikte yaşanan durumlar konusunda da çeşitli bilgiler verdi.

Seminer, katılımcıların çeşitli konulara dair soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

 

06-01-202206-01-202206-01-2022

 

Yayın Tarihi: 06.01.2022