Öğretmenlere "Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi" konferansı verildi.
Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine yönelik "Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi konferansı verildi.
Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansta, Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Dursun Karakuş, yaptığı konuşmada projenin Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda yapıldığını ve bu kapsamda öğretmenlik mesleği genel yeterlilikleriyle ilgili panel, sunum ve seminer çalışmalarının yapıldığını söyledi.
Karakuş, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine bu ay düzenlenen eğitim faaliyetlerinde "Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi" konusunun ele alındığını belirtti.
Eğitim çalışmalarının 2 ayda bir düzenlendiğini hatırlatan Karakuş, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 4 yıldır uygulanan ve pandemi döneminde de çevrimiçi olarak gerçekleştirilen bu faaliyetleri şimdi ise yüz yüze yapmış bulunuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ve "Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri" çerçevesinde öğretmenlerimizin mesleki bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişimi Programı (DÖGEP)" kapsamında, Ekim-Kasım, Aralık-Ocak, Şubat- Mart, Nisan- Mayıs aylarında ilimiz merkez ve ilçelerinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine yönelik, seminer, konferans ve diğer sunumlarla bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz." dedi.
Karakuş konferansta ayrıca, DÖGEP ve il eylem planı detayları konusunda da çeşitli bilgiler verdi.
Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden Öğretim Üyesi Dr. Vahdettin Şimşek de, yaptığı konuşmada, iletişimin sağlıklı olması için dinleme, empati, geribildirim, beden dili ve ses tonu gibi özelliklerin büyük önem taşıdığını söyledi.
Sınıf ortamında öğrenciler arasında karşılaştırma yapılmadan tüm öğrencilerin derse katılımı konusunda ısrarcı ve dikkatli olunması gerektiğini belirten Şimşek, "Ders anlatırken ses tonu ve seviyesi dikkatlice kullanılmalıdır. Verilen sözler yerine getirilmeli, öğrencilerin problemleri ile ilgilenilmeli ve özellikle de öğrencilerin kişiliklerine yönelik sevgi ve saygıdan ödün verilmemelidir. Mesleğimizle ilgili biraz daha özveride bulunmak ve sınıftaki her öğrenciyi ayrı ayrı tanımak gerekir." dedi.
Konferans, katılımcıların çeşitli konularla ilgili soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.