KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Öğretmenlere "En İyi Narkotik Polisi: Anne Projesi" tanıtıldı

Öğretmenlere

 

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata Geçiren "En İyi Narkotik Polisi: Anne Projesinin" tanıtımı ile ilgili Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelindeki psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere yönelik bilgiler verildi.

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Yılmaz, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü (RAM) Said Önder, RAM Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Eda Subaşı ile kentte görevli danışman ve rehber öğretmenler katıldı.

Seminerde açılış konuşması yapan Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Yılmaz, Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel tüm kurumlar ile anaokulları, ilk, orta ve lise, özel eğitim kurumları, RAM merkezindeki görevli psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerle birlikte konu üzerinde hassasiyetle durulacağını söyledi.

Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele görevlileri ise uyuşturucu madde alındığında bireyin aklî, fiziki, ve psikolojik dengesinin bozularak aynı zamanda da maddenin alışkanlık ve bağımlılık yaptığı belirtildi.

Madde bağımlılığı ile sadece yok olup gidenin bedenlerin değil, bireylerin ve toplumların geleceklerinin de karardığı vurgulanan seminerde şu hususlara değinildi:

"Uyuşturucu, sosyolojik, fiziksel ve ekonomik olarak toplumları zayıf düşüren nedenlerden biridir. Uyuşturucu sorunu özellikle genç nesilleri tehdit ederek toplumların geleceğine zarar verir.  Merak etkisi, arkadaş ısrarı, özenme, kişisel sorunlar, ailesel sorunlar, eğlenme amaçlı ve diğer nedenler uyuşturucuya başlama nedenlerinin başında gelen nedenlerdendir. Hiçbir aile, uyuşturucu bağımlılığını çocuğuna yakıştırmaz. Ama önemli bir konu olduğu için annelerin çocukları üzerindeki dikkatleri olası olumsuz bir durumda ilk müdahale açısından büyük önem taşıyor. Çünkü bağımlı olunmadan madde kullanımının fark edilmesi ve erken müdahale, bir hayatın kurtulması demektir. Maddeye karşı oluşan merak ya da sosyal çevrenin baskısıyla madde kullanmaya başlayan kişi, ilk kullanımda kısmi bir pişmanlık yaşasa da bir kere kullanmanın bağımlılığa yol açmayacağını ve isterse kullanmayı bırakabileceğini düşünür. Maddeyi kullandığı ortamda tekrar bulunma, yaşadığı sahte iyi oluş halini tekrarlama isteği gibi durumlardan dolayı maddeyi yeniden denemeyi ister ve bir süre sonra kendini kontrol edemez hale gelir."

Seminerde ayrıca madde bağımlılığı ile mücadele çözüm merkezlerinin yanı sıra uyuşturucu ile mücadele mobil uygulaması "UYUMA" hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

Seminer, katılımcıların merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

  18-02-202218-02-202218-02-2022

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.