Milli Eğitim Müdürlüğü Örgün Eğitiminde Engelli ve Kronik Hasta Haritasını Çıkarıyor...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edes Programı çerçevesince, Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimi tarafından ilimizde uygulanmakta olan ve Kurumunuzun da yerel ortağı olduğu 2014 - VLK71 - 005 sözleşme numaralı Örgün Eğitiminde Engelli ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması isimli proje açılış ve bilgilendirme toplantısı il merkezi ve 8 ilçemizde yapıldı.Milli Eğitim Müdürlüğü Örgün Eğitiminde Engelli ve Kronik Hasta Haritası’nı Çıkarıyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edes Programı çerçevesince, Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimi tarafından ilimizde uygulanmakta olan ve Kurumunuzun da yerel ortağı olduğu 2014 - VLK71 - 005 sözleşme numaralı Örgün Eğitiminde Engelli ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması isimli proje açılış ve bilgilendirme toplantısı il merkezi ve 8 ilçemizde yapıldı.
29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında, koordinatörlüğünü Müdürlüğümüz Ar-Ge proje koordinatörü Mustafa Can HİÇYILMAZ’ın yaptığı “Engelli ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması projesinin açılış ve eğitim toplantısı yapıldı. Yapılan eğitimde Okul Müdür yardımcılarına EDES programı, ve “www.kirikkalememedes.com” web sayfası tanıtılarak, proje eğitimleri verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN, “Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve içeriğinin ise Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezinin katkılarıyla oluşturulmuş veri tabanı sayesinde il geneli 52.543 öğrencinin Engelli ve Kronik hasta haritasının çıkarılacağını” ifade etti.
Yapılan açıklamada: “Müdürlük olarak, Kırıkkale’de, örgün eğitimde öğrenim gören engellilere ve kronik hastalara ilişkin net istatistiki bilgilere sahip değiliz. Bu nedenle engelliliğin önlenmesinde veya rehabiletsinde hangi bölgenin(okulun) neye ihtiyacı var bilinememekte ve bu tip sorunların çözümünde Müdürlük olarak, bilinçli önlemlerin alınmasında sıkıntı çekmekteyiz. Bu proje ile yapılacak tarama sonucunda, engelli ve kronik hastalıkları olan öğrenciler tespit edilerek, ilimizde örgün eğitimdeki konu ile ilgili bilgi ve veri eksikliği giderilecektir. Elde edilecek bu verilerle, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi olarak, engelli ve kronik hastalığa sahip öprencilerin sayısal olarak tespit edilmesiyle, ilimizin bölgesel ihtiyaçlarının neler olduğunu belirleyebileceğiz..Proje sonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yaparak engelliliğe neden olabilecek kronik hastaların tespiti ve tedavisi ile koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesi yönelik projeler yazılacaktır. Ayrıca; Proje kapsamında, öğretmenlerimiz için “Engelli ve kronik hastalıkların tanı ve önlenmesine yönelik tedbirler” isimli eğitici el kitapçığı hazırlanmıştır, bunu da ilimizde görev yapan bütün öğretmenlere dağıtacağız” dendi.
Toplantıda ayrıca Ar-Ge personellerinden Neslihan ULUYÜZ de kurumun bir diğer projesi olan “Engelsizce Yaşamak” isimli projesinin yaygınlaştırılma çalışmalarından bahsetti.