KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Meslek lisesi öğrencileri yüksek ciro yapmak için gün sayıyor

Meslek lisesi öğrencileri yüksek ciro yapmak için gün sayıyor

 

Millî Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimde gerçekletirmiş olduğu dönüşümle hem istihdam alanları genişletildi, hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak alanlar hayata geçirildi.

Bu kapsamda Kırıkkale'de dezenfektan üretiminden mobilyaya, teknoloji tasarımından daha birçok alanda hizmet veren meslek liseleri, hizmet ve üretim kapasitelerini her geçen gün daha da genişletiyor.

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler ekonomi ve istihdama katkı sağlamak amacıyla adeta gün sayıyor.

Okuldaki atölyede kurulu olan ve tüm test aşamalarını başarıyla tamamlayarak tam kapasite için sektörden gelecek olan siparişleri bekleyen okul, yatay plastik enjeksiyon tezgahında üretmiş oldukları ürünler sayesinde döner sermaye gelirleriyle ülke ekonomisine katkı sağlamak için tüm hazırlıkları tamamlamış durumda.

Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve beraberinde Yahşihan İlçe Millî Eğitim Müdürü Haluk Özdemir, meslek lisesine giderek bu kapsamlı cihazların bulunduğu atölyelerde incelemelerde bulundu.

Tüfekçi, makine ve tasarım teknolojisi alanı bünyesinde atölyede kurulu olan 330 ton basınçta ve 1 kilograma kadar ağırlıkta malzeme üretimi yapan yatay plastik enjeksiyon makinesinde incelemelerde bulunarak üretim ve diğer detaylarlarla ilgili Okul Müdürü Çetin Yıldız'dan bilgiler aldı.

Tüfekçi, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, atölyenin tüm eksiliklerinin giderildiğini ve üretime hazır olduğunu söyledi.

Sistemin tam kapasiteli çalışması durumunda sektörde önemli adımların atılacağını belirten Tüfekçi, "Meslek liselerimiz günden güne büyüyor. Bu büyüme hem ekonomiye canlılık katıyor, hem de istihdama zemin hazırlıyor. Bu okulumuzdaki plastik enjeksiyon cihazı ile organize sanayi bölgemizde kamu ya da özel sektörlerde ihtiyaç duyulan tüm sert plastik aksam üretilmiş olacak dedi." dedi.

Tüfekçi, bölgenin bu alandaki ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra alanda bilgi ve beceri elde etmiş öğrencilerin de yetiştirilmesiyle sektöre istihdamın da kazandırıldığını sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Yıldız da, okulda bu alanda 420 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bunlardan 11 ve 12. sınıflarda teorik eğitimleriyle birlikte beceri eğitimi alan 50 öğrencinin ise üretim yapabilecek bilgi ve deneyimde olduğunu söyledi.

Yıldız, kullandıkları plastik enjeksiyon cihazının çok önemli fonksiyonlarının bulunduğunu hatırlatarak, "Günlük hayatta kullandığımız tüm araç gereçlerin plastik aksamının üretimini yapabilecek kapasitedeyiz. Yine kalıpların geliştirilmesiyle daha farklı ebatlarda da birçok ürünü imal etmemiz mümkün. Okullarda ihtiyaç duyulan eğitim materyallerinden, hediyelik eşya türlerinde de zengin bir ürün portföyümüz mevcut. Hedefimizde 1 milyon ciro var ve bunu yakalamak istiyoruz. Bu sayede döner sermaye ve öğrenci gelirleri de artmış olacak. Çok önemli hedeflerimizi kısa sürede hayata geçirmiş olacağız." diye konuştu.

14-02-202214-02-202214-02-202214-02-2022

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.