KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"İstiklâl Marşı, milletimizin coşkusunu yansıtan bir hürriyet bildirisidir."



 

Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklâl Marşı'nın, milletin heyecanını, ruhunu, hassasiyetini ve coşkusunu yansıtan bir hürriyet bildirisi olduğunu söyledi.

Türk milletinin tarih boyunca tek yürek olmanın her zaman en güzel örneğini gösterdiğini hatırlatan Telefoncu, "Acı hatıraları hafızamızdan yaşadığımız sürece silinmeyecek 6 Şubat depremlerinde de milletimiz birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik duygusuyla birbirine kenetlenerek tüm dünya ülkeleri tarafından takdirle karşılanmıştır. Depremin olduğu gün ve takip eden günlerde gösterdiğimiz hassasiyeti, deprem bölgesinde hayat normale dönene kadar devam ettirmemiz insanlık görevimizdir. Bugün tekrar hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Türk milletine başsağlığı diliyorum. Ölenler için Fatihalarımızı, hayatta kalanlar için şifa ve sabır dualarımızı eksik etmeyelim." dedi.

İstiklâl Marşı'nın verilen topyekûn mücadelenin özeti niteliğinde olduğunu belirten Telefoncu, şunları söyledi:

"İstiklâl Marşımız, milletimizin Anadolu'nun dört bir yanında yedi düvele karşı topyekûn mücadelesinde yazdığı kahramanlık destanlarının âdeta özeti niteliğindedir. Mehmet Âkif Ersoy tarafından her bir satırı hürriyet, vatan ve bayrak tutkusuyla nakış gibi işlenerek yazılan İstiklâl Marşımız, milletimizin "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." anlayışıyla aynı ülkü etrafında kısa sürede ve coşkuyla birleşmesinin destanıdır. Âkif, Türk milletinin en elemli yıllarda katlandığı acılara rağmen bütün İstiklâl Harbi boyunca milletine olan itimadını ve zafere olan ümidini asla kaybetmez. İstiklâl Marşı tam da bu nedenle "Korkma!" diye başlar. Türk milletinin ortak kader birliğini yaşatan İstiklâl Marşımız, milletimizin büyük bir var oluş mücadelesi, yeni bir irade ve kararlılık ortaya koyduğu günlerde kaleme alınmıştır. Pek çok zorluktan geçerek millet olma kararlılığını gösterdiğimizi, bu toprakların nasıl vatan hâline getirildiğini, bu kararlılığı ve vatanı sahiplenme bilincini anlatmaktadır. Dolayısıyla bu irade ve kararlılığın esaslarını görebileceğimiz bir semboldür. Millet olarak varlığımızı devam ettirebilmemiz, yeni nesillerin bu irade ve kararlılığa sahip çıkmalarına bağlıdır. İstiklâl Marşı, milletimizin heyecanını, ruhunu, hassasiyetini ve coşkusunu yansıtan bir hürriyet bildirisidir."

Telefoncu, İstiklâl Marşı ile her zaman iftihar ettiklerini belirterek büyük şair, büyük üstat Mehmet Âkif Ersoy'u rahmet ve minnetle andıklarını sözlerine ekledi.

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.