Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Tanıtım Toplantıları tamamlandı...
960
14:32
15.02.2016

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Tanıtım Toplantıları tamamlandı.

 

Toplantılar; 10-11 Şubat 2016 tarihlerinde saat 15.00-17.00 arasında birer saatlik dilimlerde, İl Kültür Merkezi, Halk Kütüphanesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük Nur Camii Toplantı Salonlarında eş zamanlı olarak yapılmıştır.

Müftülük Nur Camii Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Sayın Adnan KAYIK, Milli Eğitim Müdürümüz İsmail ÇETİN, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Maarif Müfettişleri, Şube Müdürleri, İlkokul-Ortaokul-Lise okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz katılmıştır.

Toplantıda ilk olarak Fatih Projesi koordinatörü Recep ASLAN bilgilendirme konuşması yaptı ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN; “Bugün burada bakanlığımızın, sadece bizim bakanlığımızın değil dünyadaki bütün eğitim bakanlıklarının eğitim alanında yaptığı en büyük projelerden birisiyle alakalı toplanmış bulunuyoruz.

Biliyorsunuz zaman ve teknoloji hızla ilerliyor. Dün öğrendiklerimiz bugün eskiyor, karşımıza gelen 10-12 yaşındaki öğrenciler teknolojiyi bizden daha iyi kullanıyorlar. Peki biz bu öğrencilere nasıl yardımcı olacağız, onlara nasıl öğretmenlik yapacağız. Öğretmenlik mesleğinin elbette birçok yönü, öğretmende olması gereken birçok nitelik var. Bunlardan biride teknolojik anlamda öğrencilerimizden daha ileri olmak diye düşünüyorum.  Özelde FATİH projesi bağlamında konuşacak olursak; FATİH Projesi belki bizim ülkemizde biraz yanlış algılandı. Çünkü velimize FATİH Projesi deyince “hocam bizim öğrencilere tablet ne zaman vereceksiniz” diyor, müdürümüz “bizim akıllı tahtalar ne zaman takılacak” diyor, basınımızda bize “siz kaç tablet dağıttınız, geri kalanını ne zaman dağıtacaksınız” diyor. Arkadaşlar FATİH Projesi bir tablet veya akıllı tahta projesi değil. FATİH Projesi eğitimde fırsatları artırma, teknolojik ihtiyaçları en iyi şekilde karşılama ve eşitsizliği giderme bağlamında düşünülmüş bir projedir. Bu projenin elbette donanımın ayakları olarak tabletler ve akıllı tahtalar yada etkileşimli tahtalar daha çok dikkat çekiyor. Ama sadece bunlara indirgenirse bu ülkemiz için teknolojik çöplüğünden öte bir anlam ifade etmez.

Bizden önce bir takım ülkelerde benzer projeler yaptılar. Mesela İspanya bunlardan biridir ama başarılı olamadılar. Çünkü tahtayı kuruyorsunuz, tableti veriyorsunuz. Ondan sonra çocuk soruyor; “şimdi ne yapacağız öğretmenim?” yapacak bir şey yok. O zaman buna ne lazım? İçerik lazım. İşte EBA bu içerik ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. FATİH Projesinin asıl omurgası EBA’dır. Tahta ve tabletler bunun eli ayağıdır. EBA dünyadaki en büyük eğitim portalıdır. İkinci bir alternatifi yok. EBA her gün biraz daha büyüyor. Bu anlamda bugünkü toplantımızın amacı, bakanlığımızdan da destek alarak ve bakanlığımızın uzmanlarından da faydalanmak suretiyle önce biz milli eğitim çalışanları olarak, eğitimin en önemli bileşeni öğretmenlerimiz olarak, EBA’yı nasıl daha verimli kullanabiliriz? Bunu öğrencimize benimsettiğimizde, tanıttığımızda ne gibi yarar sağlayabiliriz? Bu konuda farkındalık oluşturmak. Bu konuda mevcut eksikliğimizi gidermek anlamında bu toplantıyı düzenledik…

 Önümüzdeki yılların öğretmenleri öğrenciyi, tahtayı, tableti çok iyi yönetebilen, yönlendirebilen eğitimdeki 40 dakikalık sureyi bir eğitim süreci olarak en iyi şekilde ve verimli kullanabilen nitelikli öğretmenler olması gerekir. Aksi halde öğretmenlik mesleği bizim için giderek zorlaşacak. Bu konuda kendimizi iyi yetiştirmemiz, önümüzdeki yıl tabletlerin dağıtımıyla birlikte dersi bu şekilde işlemeye hazır olmamız gerekiyor.

Toplantının verimli geçmesini temenni ediyorum. Bakanlıktan gelen arkadaşımız Yücel Bey’e de hoş geldiniz diyorum. Paylaşımlarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürlüğümüzden EBA içerik uzmanı Yücel ÇETİN’in sunumu ile toplandı devam etti.

15-02-201615-02-201615-02-201615-02-201615-02-201615-02-201615-02-201615-02-2016



Yayın Tarihi: 15.02.2016