KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı ve Sosyal Okul Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

2018-2019 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı ve Sosyal Okul Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Müdürlüğümüz Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı ve Sosyal Okul Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonunda düzenlenen programa Valimiz Yunus Sezer, Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi, Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve Şube Müdürlerimiz, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda okul idarecilerine ve öğretmenlere hitap eden Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer, Milli Eğitim camiasının bütün toplumu etkileyen bir camia olduğunu söyledi.

Konuşmasına, merhum Nurettin Topçu'nun öğretmenleri tanımladığı " Millet ruhunun inşacısı ve müellifi" sözlerini aktararak sürdüren Vali Sezer şunları kaydetti.

" Dolayısıyla hem biz sizlere kendimizi emanet ettik bu zamana kadar geldik, hem de yeni neslimizi, çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Milletin kodlarını sizlere emanet ediyoruz. Bunu inşa edin, bunu en iyi şekilde bulunduğunuz devrin ruhuyla beraber en iyi şekilde nakşedin ve yüksek seviyelere çıkarın diye. Bu millet aslında kendisini sizlere emanet ediyor. Dolayısıyla vazifeniz ve sorumluluğunuz çok büyük. Bizler sadece sizlere destek olma görevimizi yerine getiriyoruz. Ama bu işin ön cephesinde, ön safında sizler varsınız.

Milli Eğitim camiası olarak bir taraftan yapmış olduğunuz işlerin hemen karşılığını çocuklarımızda bir gülümseme olarak, ailelerde de bir memnuniyet olarak görebilme imkânı olup, bir taraftan da aynı şekilde eleştirilere kolay bir şekilde maruz kalacağınız bir camia. Çünkü siz bir çocuk yetiştirmiyorsunuz, bir toplumu inşa ediyorsunuz. Dolayısıyla yapacağınız işler çok önemli."

Göreve geldiği günden itibaren ilk olarak Kırıkkale'nin Milli Eğitim fotoğrafını ortaya koymaya çalıştıklarını ve bunu yaparken de değişik sondajlar yaptıklarını hatırlatan Vali Sezer, " Bazen öğretmenlerimiz aile ziyaretlerine gitti, bazen biz öğretmenlerimizle bir araya geldik. 244 okul müdürümüzle gruplar halinde bizzat toplantı yaptım. Biz Milli Eğitim olarak nereye varmak istediğimizi sizlerle istişare halinde kararlaştırmaya çalıştık. Sizlerden gelen kıymetli önerileri de alarak kendi ajandamızı, yol haritamızı oluşturduk. Bazı kararlar aldık ve bunları uygulamaya koyduk. Bir çok örnek ve güzel projeyi burada sizlerle beraber yapma imkanı bulduk. Bazı okullarımız çok güzel projeleri sahneye koyarken, bazı okullarımız proje ortaya koyamadı. Biz bunların hepsinin takibini yapıyoruz." dedi.

Sosyal Okul Projesinin bir başlık olduğunu belirten Vali Sezer " Bir insanın ya da bir kurumun nereden nereye geldiğini görebilmesi için onu ölçmemiz lazım ve bunu gerçek değerlerle ölçmemiz lazım. Ölçülemeyen hiçbir şeyde başarı elde edilemez. Dolayısıyla biz milli eğitimin nereden nereye geldiğini, çocuklarımızın nereden nereye geldiğini belli şeylerle ölçmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Tüfekçi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde yapılan Kültürel, Sosyal ve  Sportif Faaliyetler, Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, Yönetici ve Öğretmenlerin Mesleki Gelişimleri, Okullar arası Başarı Farklarının Azaltılması, Okullarımızda Ölçe ve Değerlendirme Uygulamaları hakkında bilgi vererek, bir önceki yıla göre her alanda başarımızın arttığını, önümüzdeki süreçte daha farklı başarılar elde edeceğimizi söyledi.

 

Toplantının ardından Sosyal Okul Projesi  neticesinde birinci olan okullarımıza Valimiz Sezer tarafından  sosyal okul beratı ve plaketleri takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimi ile ödül töreni sona erdi.

28-06-201928-06-201928-06-201928-06-201928-06-201928-06-2019

 

 

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.