KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İçin İlk Ders Zili Çaldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İçin İlk Ders Zili Çaldı

lk Öğretim Haftası ve okulların açılması nedeniyle ilk olarak Cumhuriyet meydanında çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin milli eğitim çelengini koydu.

 Ardından, Şehitler Ortaokulu bahçesinde düzenlene törene Kırıkkale Valisi Sayın Dr.M.İlker Haktankaçmaz, İlimiz protokolü ve velilerimizin katıldı. Tören saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Okul Müdürü Mahmut Keskin’in açılış konuşmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ve Kırıkkale Valisi Sayın Dr.M.İlker Haktankaçmaz birer konuşma yaptılar. 

Açılış töreninde konuşan Vali Haktankaçmaz, Kırıkkale’de bu yıl gerçekten köklü sayılabilecek yenilikler yapıldığını, öğrencilerin daha iyi koşullarda, çok daha iyi eğitim alabilmesi için çok ciddi bir hazırlık döneminden geçildiğini ifade etti. 

Vali Haktankaçmaz, “Bu çalışmalara girmek esasında çok büyük bir riskti. Çünkü velilerimizin, en kıymetli varlıkları ve hepimizin geleceği olan çocuklarımızı ilgilendiren bu karar acaba nasıl olacak diye endişeleri vardı. Bizler eğer başarısız olursak velilerimizin tepkilerini ve ondan da en önemlisi çocuklarımızın vebalini üstlenmek zorunda kalacaktık, ama bugün itibariyle umduğumuzun çok daha üzerinde ve çok daha az sıkıntıyla bunu gerçekleştirdik. Bu noktada öğrenci velilerimiz bize güvendi. Onlar, bizlerin çocuklarını kendi çocuğumuzdan ayırmadığımızı gördü, inandı. Çok şükür tekli eğitime geçmiş olduk" şeklinde konuştu. 

Özellikle meslek liseleri için alınan tedbirlerin yavaş yavaş, kademe kademe hayata geçirilmesi ile birlikte Kırıkkale’de eğitim kalitesinin her geçen gün bir adım daha ileriye gideceğini ifade eden Vali Haktankaçmaz, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. 

 

Milli Eğitim Müdürü Çetin; “Bu yıl eğitim-öğretim yılına girerken yaz boyunca hatta bahar aylarından beri geniş hazırlıklar sonrasında önemli değişiklikler yapmış bulunuyoruz. Bunlardan bir tanesi hepimizin çok iyi bildiği eğitimde tekli eğitime geçiş olayıdır. Bunun nasıl bir etkiye yol açtığını bu okulda görebiliyoruz. Bu töreni geçen sene bu okulda yapmış olsaydık burada az sayıda öğrenci ve çok az sayıda veli görecektik. Bu okulun neredeyse yarından fazlası atıl vaziyette kullanılamıyordu. Ancak şehitler ortaokulumuzu buraya alarak bu atıl olan binayı canlandırmış bu günkü gördüğünüz gibi cıvıl cıvıl bir okul ortamı oluşturmuş olduk. Yine bu sene meslek liselerimizde alan ve branş bazında büyük ciddi düzenlemeler yaptık. Ve yine engelli eğitimi ile ilgili yeni baştan organizasyon gerçekleştirdik. 

Bunların üzerine bakanlığımızın büyük çabaları ile müfredat konusunda büyük emeklerle ve geniş katılımla, son derece demokratik usulle yeni bir müfredat hazırlandı. Bu günden itibaren bu müfredatın 1,5 ve 9. Sınıflarda başlamış bulunacağız. 

Yaz boyunca, geçen haftaya kadar okullarımızın eğitim öğretime hazırlanmasında tamirat tadilat işleri devam ediyordu. Bu gün ise bunların tamamı bitti ve okullarımızda eğitim-öğretime başlandı. Bunun gerçekleştirilmesinde üstün çabası olan başta büyük desteğini esirgemeyen sayın valimize, il özel idaremize, il genel meclisine ve başkanına, teknik arkadaşlarımıza ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum. 

Öğretmenlerimize seslenmek istiyorum.

 

Bu açılış dolayısıyla öğretmenlerimize seslenmek istiyorum. “  Değerli öğretmen arkadaşlarım, eğitim sınıfta en uç noktada sizler tarafından geçekleştiriliyor. Bizler sizlerin o sınıfta daha iyi eğitim verebilmeniz için çabalıyoruz. Sonuçta eğitimi gerçekleştirecek olanlar sizlersiniz. Bu sene müfredattaki değişiklikleri de dikkate alarak daha motive  daha gayretli şekilde  çalışmanızı, ülkemizin yarınlarına daha emin kılacak, vatanını milletini seven, ülkesini seven büyüklerine saygılı ve ülkesi  için kendisini feda etmekten çekinmeyen nesiller yetiştirmek için çaba içerisinde olacağınızı biliyorum. 

Ortak gayretlerimiz ülkemizin ve çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olması olduğunu ifade etmek istiyorum. Sözlerime tekrar son verirken, 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı, huzurlu, kazasız, belasız, başarılı bir eğitim yılı olması noktasında Yüce Rabbimizden niyazda bulunuyorum, törene katılan bütün davetlilerimize hoş geldiniz diyorum, ve bizlere şeref verdiniz, mutlu ettiniz, memnun ettiniz, sağ olun var olun diyor saygılar sunuyorum.” Şeklinde konuştu. 

 

Protokol konuşmalarının ardından Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibi gösterilerini sergilerken, öğrenciler de günün anlam ve önemine dair şiirler okudular. 

 

Daha sonra, Vali Haktankaçmaz il protokolü ile birlikte sınıfları gezerek yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.(18.09.2017)

20-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-2017

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.