KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı...

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı...

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı

               2016-2017 Eğitim ve öğretim yılı “İlköğretim Haftası” kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Programa Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail ÇETİN ’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Programdan sonra İlköğretim Haftası münasebeti  Kırıkkale Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde  düzenlenen kutlama ve açılış programına geçildi.

              Düzenlenen programa; Valimiz Sayın M. İlker HAKTANKAÇMAZ, Kırıkkale Belediye Başkanı  Sayın Mehmet SAYGILI, Şehit Alpaslan YAZICI’nın ailesi, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN davetliler ve öğrenciler katıldı.

              Programda konuşan Valimiz Sayın M. İlker HAKTANKAÇMAZ; “Uzun bir eğitim ve öğretim yılının başındayız. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bugün ayrıca Gaziler Günü. Buradaki programımız bittikten sonra gazilerimizle de bir araya geleceğiz. Ülkemiz 15 Temmuz gecesi bir uçurumun kenarından döndü. Milletten toplanan paralarla, o talihsiz gecede gözünü kırpmadan silahların önüne çıkan bir şehidimizin isminin verildiği bu okulda öğretmenlerimiz,  Türkiye’nin geleceğini hazırlayan genç dimağları yetiştirecektir.  Tabi sizlerin 15 Temmuz gecesi yaşananları şu anda anlamınızı beklemiyoruz. Biz yetişkinler olarak ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunların farkındayız. Sizler de büyüyünce bunun ne demek olduğunu, ülkemizin ne kadar zor bir sınavla, hain bir girişimle karşı karşıya kaldığını muhakkak anlayacaksınız. Ama geleceğimizin teminatı olan sizlerden bu ülkeye bu millete sadakat bekliyoruz. Sizler zeki ve çalışkan öğrenciler olabilirsiniz. Ama bunlardan önce, sizlerin, vatandaşlarımızın ve bizlerin yerine getirmesi gereken en önemli ödev, bu vatana sadakatle bağlı kalmaktır. Aklınızı, düşüncenizi, iradenizi kimseye kiralamayın. 15 Temmuz gecesi bunun sonucunun nerelere vardığını hep birlikte gördük. Bazı vatan hainlerinin bir meczubun peşine düşüp ülkemize ne tür bedeller ödettiğine şahit olduk. Ama bu ülkenin kahraman evlatları bu hain girişimi de boşa çıkardı. Ama bir daha millet olarak böyle bir girişimle karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Çünkü böyle bir girişim, pek çok ülkenin üstesinden gelemeyeceği kadar ağır bir durumdur.

             Değerli öğrenciler, öğretmenleriniz bütün bir yıl boyunca sizlerle birlikte emek verecekleri bu kutlu yürüyüş ve ülkemizin geleceğini inşa etmek için yapacağınız çalışmalar, sizlerin ve velilerin verecekleri katkılarla olumlu sonuçlar verecektir. O bakımdan bu yoksul milletin kendi boğazından keserek, bizlere sağladıkları bu imkânların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bizler milletimizin sunduğu bu imkânları kullanarak buralara geldik. Yarın bizim bulunduğumuz bu makamları, sizin gibi genç kardeşlerimiz dolduracak. Ben bu vesileyle, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Aramızda bulunan şehit yakınlarına ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizler bu bayrağın altında hür bir şekilde yaşıyorsak, onların yaptığı kahramanlıkların sayesindedir. Hepinize tekrar başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum. Öğretmenlerimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

            İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN; “Bugün bizim için özel bir gün. Bugün 18 milyon öğrencisi ve bir milyona yakın eğitim ordusuyla birlikte yeni bir eğitim öğretim yılına başlamaktayız. Bugün ülkemizin 60 bin okulunda bu törenler yapılmaktadır. Eğitimin bir ülke için ne kadar değerli ve önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun için eğitimin önemi üzerinde durmayacağım. Ama eğitimin ne şekilde olması gerektiği üzerinde birkaç kelime etmek istiyorum. 15 Temmuz gecesi bir ülke olarak müthiş bir sınav yaşadık. Bu sınavda bazıları ülkelerine ihanet ettiler. Kendi insanlarını, kendi meclisini, kendi Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalamaktan çekinmediler. Onlar sınavı kaybedenlerdi. Sınavı kazananlar ise o kurşunlara göğsünü siper eden, tankların önüne yatan, havadan bomba yağdıran uçak ve helikopterlere parmak sallayan insanlardı. İşte ben bütün öğretmen arkadaşlarımızdan, bütün okul yöneticilerimizden özellikle şunu rica ediyorum. Eğitimimizin amacı o tankların önüne yatan insanların sayısını artırmak, okullarımızda bu uğurda gençler yetiştirmek olmalıdır. Bunun dışında yapacağınız her türlü eğitim ikinci plandadır. Çünkü zeki olmak, çalışkan olmak, başarılı olmak tek başına yeterli değildir. Bu başarının, bu zekânın hangi amaçla kullanıldığı asıl daha önemli olandır. Eğer siz aklınızı, ülkenizi düşman işgaline açılması için çalıştırıyorsanız, ne kadar zeki olursanız olun siz bir hainsiniz. Siz açılmış kapıları tutarak, şer güçlere karşı göğsünüzü siper ediyorsanız, eğitimininiz ne olursa olsun. Siz gerçekten hedeflenen insan olmuşsunuz demektir. Bu yüzden eğitimciler olarak bu hususu asla aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bugün ilimizde 241 okulumuzda 3.528 öğretmenimiz, 50.052 öğrencimizle büyük bir aile olarak ve binlerce velimizle eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız.

Bu eğitim öğretim yılına hazırlanmakta bize büyük destek sağlayan Hükümetimize, Bakanlığımıza, Vekillerimize, Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, İl Özel İdaremize, değişik tüm kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, basınımıza ve velilerimize, değerli eğitimci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.  Güzel bir eğitim öğretim yılı geçmesini temenni ediyorum. Bu eğitim öğretim yılında bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

         Protokol konuşmalarının ardından, okul öğrencileri tarafından şiirler okundu. Halk Oyunları gösterisi sunuldu.

 

          Daha sonra Valimiz Sayın M. İlker HAKTANKAÇMAZ, Belediye Başkanı Mehmet SAYGILI ve beraberindekiler öğrencilere kitap dağıtımı yaptılar. Ardından okulda incelemeler de bulundular. Öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet ettiler. (19.09.2016)

22-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-2016

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.