KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni 100. Yıl İlköğretim Okulunda Düzenlendi…

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni 100. Yıl İlköğretim Okulunda Düzenlendi…

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni 100. Yıl İlköğretim Okulunda Düzenlendi…   

Düzenlenen karne dağıtım törenine; Valimiz Sayın Dr. M. İlker HAKTANKAÇMAZ, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Musa ULU, İl Emniyet Müdürü Hasan ONAR, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN, protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Program, öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterisi ile başladı. Daha sonra, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

  

Valimiz Sayın Dr. M. İlker HAKTANKAÇMAZ programda yaptığı konuşmada; “Uzun bir yolu geride bıraktık. Bu yıl zarfında çok yeni şeyler öğrendiniz, çok çalıştınız ve tatili hak ettiniz. Öncelikle sizleri bu gayretinizden dolayı kutluyorum. Çocuklarımızla birlikte öğretmenlerimizde çok çalıştılar. Çocuklarımızla birlikte üzüldüler, sevindiler. Onları da özellikle tebrik ediyorum. Eminim onlarda öğrencilerimiz kadar mutlular. Çünkü bir insan için hayatta en kıymetli şey emek verdiği şeydir. Öğretmenlerimiz de bir dantel gibi işledikleri çocukların, her geçen gün gözlerinin önünde büyümelerinden ve çok daha yeni şeyler öğrenmelerinden en az onlar kadar mutlu oluyorlar. Onları da bir kez daha tebrik ediyorum.

 

Aileler de elbette ki bu işin olmazsa olmazı. Öğretmenlerimiz ödev verirken ödevin bir kısmını da aslında velilere verirler. Onlar da çocuklarımızla beraber uğraşarak ev ödevlerini yapıyorlar. Sabahları birlikte kalkıp akşamları onlarla birlikte uyuyorlar. Sırf çocuklarının başarısı için hayatlarını ona göre düzenliyorlar. Bu vesileyle onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Elbette ki öğrencilerimizin başarısı hepimizi mutlu eder. Ama çocuklarımızın okullarda gösterdikleri başarıdan bağımsız olarak elbette ki her şeyden önce onlar bizim çocuklarımız. Başarılı oldukları için sevinebiliriz ama her çocuğun yeteneği farklıdır. Bir alanda başarısız olan bir öğrencinin çok farklı alanlarda çok daha büyük başarılara imza attığını hepimiz görüyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimizin bazılarının diğerlerine göre başarısız olması bizleri üzmesin. Bu yaştaki çocuklarımızı bu yüzden kırmayalım. Çünkü önlerinde çok daha uzun bir gelecek var. Onlar bizim yarınlarımızın teminatı. Bu açıdan konuya bakalım.

 

İlimizde Milli Eğitim Camiası çok büyük bir aile. İki yüz otuz’dan fazla okulumuzda elli binden fazla öğrencimiz bugün karne alıyorlar. Biz sadece onlardan bir kısmıyla bu okulda beraberiz. Ben tüm öğrencilerimizi de kutluyorum. Tüm öğrencilerimizin tatillerini çok iyi geçirmelerini diliyorum. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hepinizi zinde görmek istiyorum.  Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN konuşmasında; ”Bugün bizim için anlamlı bir gün. Eylül ayında yapraklar sararırken başladığımız eğitim öğretim yılına bugün başaklar sararırken son vermiş bulunuyoruz. Yaklaşık 10 ay süren eğitim öğretim yılımızı huzurlu bir şekilde geçmiş olmasından dolayı son derece sevinçliyiz.  Şükür ki bu eğitim öğretim yılında, herhangi bir olumsuzluk yaşamadan herhangi bir kazaya uğramadan oldukça verimli ve oldukça başarılı bir eğitim yılı sonuna ulaşmış bulunmanın mutluluğu içindeyiz.

Her yıl olduğu gibi bu senede, ilimizde eğitim adına birçok şeyler yapılmıştır. Ben bunları tek tek sayma durumun da olmayacağım. Ama bir tek cümle ile özetleyecek olursak, bu yıl bir önceki yıla göre eğitim ortamlarımız eğitim imkânlarımız ve eğitim kalitemiz daha iyi duruma gelmiştir. Eminim ki önümüzdeki yıl bundan da daha iyi olacaktır. Bu imkânları bize sağlayan devletimize hükümetimize milli eğitim bakanlığımıza ilimizin değerli yöneticilerine sayın vekillerimize sayın valilerimize çok teşekkür ediyorum. Bütün kesimlerden eğitim camiası olarak büyük destek almaktayız ve bu aldığımız destek çerçevesinde hep ileri doğru yok almaktayız. Bugün 50.284 öğrencimiz karne alacaklar. Binlerce öğrencimiz hatta on binlerce öğrencimiz eminin çok sevinecek. Az sayıda da olsa bazı öğrencilerimiz biraz üzülecekler. Onlar için ve onların velileri için şunu söylemek istiyorum ki aslında bu verilen karneler sadece öğrencini çabasını gösteren değil, aynı zamanda bizim gayretimizi, velilerimizin katkısını, öğretmenlerimizin de buradaki yaptıkları çalışmalarının derecesini göstermektedir. Yani bu neticede hepimizin ortak karnesidir. Eğer Bu karnede mutlu olmadığımız bir yön var ise, buna tek suçlu olarak öğrencimizi göstermek doğru değildir. Eğer bir başarısızlık söz konusu ise bunu okul, öğretmen, öğrenci, veli, idareci hep birlikte oturup sebebini bulma durumundayız. O yüzden bu tip durumlarda ani öfkeyle değil soğukkanlı değerlendirmelerle olaya bakış getirmek daha yerinde olacaktır.

Bugün bu okulumuz ki genelde belki biraz daha kenar diye tabir edilen okullarımızın ikliminin çok daha sıcak çok daha samimi olduğunu biliyoruz. Bugün bu okulda bulunmaktan mutluyuz. Bu kapanış törenimizi onurlandıran sayın valimize ayağının tozu ile şeref verdiği için çok teşekkür ediyorum. Yine tüm davetlilerimize, protokolümüze, velilerimize, bu törene katkılarından ve teşriflerinden dolayı aynı şekilde teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu vesileyle bütün bir yılı gayretli ve başarılı çalışmalarıyla geçirmiş olan bütün öğretmenlerime, eğitim yönetici arkadaşlarıma, öğrencilerime gözünüz aydın diyorum. Bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan tatil içinde kendilerine iyi tatiller diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra, 100. Yıl İlkokulu öğrencileri tarafından davetlilere çeşitli gösteriler sunuldu.

 

 

Ardından dereceye giren öğrencilere, Valimiz Sayın Dr. M. İlker Haktankaçmaz tarafından çeşitli ödüller verildi. Program, öğrencilere karne dağıtımı ile sona erdi.(17.06.2016)


17-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-2016

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.