KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. Yarıyıl Karne programı Sayın Valimiz Ali KOLATI’ ın katılımıyla gerçekleşti...

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. Yarıyıl Karne programı Sayın Valimiz Ali KOLATI’ ın katılımıyla gerçekleşti...

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. Yarıyıl Karne programı Sayın Valimiz Ali KOLATI’ ın katılımıyla gerçekleşti.

Programa Kırıkkale Belediye başkanı Mehmet SAYGILI, Emniyet Müdürü Hasan ONAR, Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN, İl Müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Okul Müdürü Nihat AKSOY’un selamlama konuşmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

İlimiz Valisi Ali KOLAT konuşmasında; “Tabi en çok heyecanlanan herhalde İlkokul 1. Sınıfta ilk karneyi alanlardır. O güzel bir heyecandır ben onları da kutluyorum. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Kırıkkale olarak eğitim ve öğretim açısından iyi bir konumdayız. 50 binin üzerinde öğrencimiz 4 binin üzerinde öğretmenimiz var. Okullarımız eğitim öğretim açısından iyi bir konumda. Her geçen gün eğitim kalitesi artıyor. Fiziki şartlarımız daha da iyileşiyor. Okullarımız yenileniyor ve yeni yatırımlarımız devam ediyor.

 Mehmet Akif Ersoy’un Asımın Gençliği dediği geçleri yetiştirmek için hepimiz çaba sarf ediyoruz.  Akif’in söylediği “Sa’ye sarıl, hikmete ram ol, yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol “ diyor. Çalışmak bilgiye hikmete sahip olmak yol budur başka yol tanımıyorum diyor. İnşallah sizler gelecekte bizlerin yerini alacaksınız. Sizler bu Ülkeyi bu memleketi daha ileriye götüreceksiniz. Tatil süresince öğrencilerimizin kurslara mutlaka devam etmesini istiyoruz.  Mümkün mertebe çocuklarımız sıkmadan kitap okusunlar. Kitap okuma geleneğini alışkanlığını edinsinler. Bu kursların çocuklarımızda hangi konuda kabiliyetli olduğunu ortaya çıkarır. Ben bu vesileyle hepinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet SAYGILI ise, “ …Ben bütün evlatlarımızın matematik, fen tüm derslerini özellikle içlerine sindirerek öğrenmelerini istiyorum. Devlet marifetiyle verilen bir eğitim var burada, çok şükür artık manevi değerlerimizi, dinimizi de burada öğreniyoruz, şükür geleceğimizi emanet edeceğimiz, işgal ettiğimiz yerleri emanet edeceğimiz kişiler sizlersiniz. İnşallah her biriniz en iyi yerlere gelirsiniz ama çalışmadan olmaz, şimdi tatil zamanı bol bol oynayın. İnanıyorum, yarın her biriniz layık olduğunuz yerlere geleceksiniz hepinize teşekkür ediyorum, derslerinizde başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Milli Eğitim Müdürümüz İsmail ÇETİN; “  Bugün bizim için anlamlı bir gün. Çünkü uzun çabalardan sonra açtığımız okullarımızın yarıyıl tatili bugün başlıyor. Öğrencilerimizin çalışmalarını, kazanımlarını ne derece elde ettiklerini gösteren karneleri veriyoruz. Aslında bu karneler sadece öğrencilere yönelik değil aynı zamanda veliye, öğretmene, okul idaresine ve bizlere de verilmiş bir karnedir. Çünkü bu hepimizin ortak çalışmasının sonucudur. Karneleri iyi ise hepimiz görevini yerine getirmiş sayılırız.

 Gerçekten biz 2015- 2016 eğitim yılının birinci dönemine baktığımızda gayet memnuniyet verici bir tabloyla karşılaşıyoruz. Okullarımızda onarım ve mekânsal anlamda oldukça güzel gelişmeler sağlandı. Bu okulumuzda da birçok iyileştirmeler yaptık. Son 10 gün içerisinde benim bu okula üçüncü gelişim, bir defasında da velilerimiz ile uzun uzun toplantı yaptık, onların taleplerini isteklerini dinledik…  

Bugün özel bir gün olması dünden beri yağan yoğun kar yağışının olması dolayısıyla ve okulumuzun da şehrin dışında bir bölgede olması nedeniyle ulaşımda bir sıkıntı olur mu diye endişelerimiz oldu. Başkanımıza endişelerimizi aktardığımızda, kendileri de bugün buradalar,  yolun açık olacağını tüm şehrimizde aralıksız çalıştıklarını yollarımızın bugün için açık olacağını söylediler. Dedikleri gibi de oldu o yüzden ben kendilerine tekrar çok teşekkür ediyorum.

 Bir kaç cümlede velilerimize söylemek istiyorum. Öğrencilerimizin az önce aldığı karne hepimizin karnesidir. Eğer Karnede bir eksiklik varsa bu hepimizin eksikliğidir bunu böyle görmemiz gerekir öğretmen olarak,  veli olarak, okul idaresi olarak hep birlikte bir araya gelip bu eksiklikleri düz etmemiz gerekir.  Ayrıca okullarımızda açtığımız yetiştirme kurslarının amacına ulaştığını görüyoruz. Birinci dönem yaklaşık 12.800 öğrenci bu kurslara devam ettiler.  Bu rakam bizim de beklemediğimiz bir rakamdı ve oldukça iyi bir rakamdı. İkinci dönem hedefimiz bu rakamı aşmaktı. Bugün itibariyle başvurular yapıldı, gelirken aldığım rakam Ondörtbini aşmış bulunuyor. Birinci döneme göre bir artış yaşadığımızı görüyoruz ki bu değerli bir artıştır. Bu rakamın Onbeşbine ulaşacağını düşünüyoruz. Bu bizim için gerçekten harika bir rakam.  Ben bunu sağladığı için velilerimize, öğretmenlerimize,  okul idarecilerimize teşekkür ediyorum.

 243 okulumuzda 50.240 öğrencimize karne veriyoruz ve Karnelerin dağıtılmasından sonraki süreçte 50.240 öğrencimizi ve 4.048 öğretmenimizi de tatile gönderiyoruz.  Gerek öğretmenlerimize gerek öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Biz buradayız çalışmaya devam edeceğiz, kapımız her zaman herkese açıktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.” Şeklinde konuşmasını tamamladı.

 

 

Daha sonra Valimiz Sayın Ali KOLAT ve beraberindeki heyet, sınıfları gezerek öğrencilerin karnelerini dağıtarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. (22.01.2016)

22-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-201622-01-2016

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.