12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün 99. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı Düzenlendi
Milletimizin, millî mücadele dönemindeki kahramanlığını, azmini ve inancını anlatan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 12 Mart 1921 tarihinde kabulünün 99. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.
Kültür Merkezi Salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Programda konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, bugünlerin öneminin; sahip olduğumuz devlet ve millet nimetinin farkına varma, hangi merhalelerden geçilerek bu devletin ayakta kaldığını, hangi şartlarda İstiklal Marşının yazıldığını hatırlama adına çok önemli olduğunu söyledi.
Türk milletinin küle dönen enkaz yığınlarından tekrar devletini kurarak bu memlekete ve bu mübarek topraklara sahip çıktığını dile getiren Sezer, şunları kaydetti:
"Bugünlerin bizim millet olarak Anadolu insanın genlerini hatırlaması, Anadolu insanını Türk milletini millet yapan hususların bir kere daha hatırlanması ve bunların yaşatılması adına bunlara sahip çıkılması adına çok önemlidir. Bu millet küle dönen enkaz yığınlarından tekrar devletini kurarak bu memlekete, bu mübarek topraklara sahip çıkmasını bilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada yedi düvel ile mücadele ediyoruz. Bir taraftan Türkiye dışındaki devletler ile bir taraftan o devletlerin ülkemize yönelik kullandıkları taşeronlar ile mücadele ediyoruz. Son 10 yıla bakarsanız hiçbir devletin altından kalkamayacağı darbeleri atlattık. Hendek barikat olaylarını atlattık. Hemen sınırımızın ötesinde kurulan terör koridorunu yıktık ve Allah'a şükür dimdik ayaktayız. Bizi bu şekilde ayakta tutan Mehmet Akif'in ve Mehmet Akif gibi bu milletin gen kodlarını içerisinde tutan büyüklerimizin bırakmış oldukları miraslardır. Biz içimizdeki bu hazineyi koruduğumuz müddetçe Allah'ın izni ile bu devlet payidar kalacaktır." dedi.
Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de bu milletin marşının elbette "istiklal" adıyla anılacağını ve "korkma" kelimesi ile başlayan bu destanın yarının ışığı olacağını belirterek, "Millet olma Şuuru, ''Vatan'' adını verdiğimiz coğrafya ile şekillenir; tarih ile derinleşir, birlik olur ve inanç ile renklerini tamamlar. İşte bu milletin İstiklâl marşının her dizesi bu bütünlüğün en mükemmel kurgularıyla örülmüş, bayraklaşmış, destan olmuştur. 724 şiir arasından seçilerek 12 Mart 1921 yılında kabul edilen Milli marşımız, o tarihten beri her an bize bizi yeniden hatırlatmış ve hatırlatmaya devam edecektir.
Hayata veda edeceği sıralarda ''Hocam kalk bir İstiklal Marşı daha yaz ki kıymetini anlasınlar!'' diye haykıran talebesine "Allah bir daha bu millete istiklâl marşları yazdırmasın" diyen o büyük şairi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Yunus Sezer ve protokol üyelerince ödülleri takdim edildi.
Yarışmada,
ANAOKULU KATEGORİSİ
1. Hira AKSOY Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu
2. Zeynep Erva KOÇAK Yahşihan Uğurböceği Anaokulu
3. Elif Zeynep KAYA Şehit Mustafa Nohut Anaokulu
İLKOKUL KATEGORİSİ
1. Furkan YÜCEL Gürler Şehit Mustafa Sağlam İlkokulu
2. Ecrin Nisa SARIGÜL Yavuz Selim İlkokulu
3. Yiğit ÖZÇAM Mustafa Kemal İlkokulu
ORTAOKUL KATEGORİSİ
1. Eda Nur GİRİL Şehit Erdem Mut Ortaokulu
2. Miyase İkra KOÇAK Keskin Anadolu İmam Hatip Ortaokulu
3. Furkan Efe TATAR Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu
LİSE KATEGORİSİ
1. İrem Yağmur GÖKALP Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi
2. Mikail MUTLU Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi
3.Abdulkadir NARİN Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi
Program, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen "İstiklal" adlı Drama ve Oratoryo gösteriminin ardından sona erdi.