1. Dönem Ortak Sınav Toplantısı Yapıldı...
658
16:54
23.11.2015

   1.dönem ortak sınav toplantısı yapıldı

            25-26 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 1.Dönem Ortak Sınav (TEOG) ile ilgili okul müdürlerine İl Milli Eğitim Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

            Toplantıya katılan idarecilere ortak sınavlara yönelik hazırlanan sunum, Şube Müdürü Erdal TAŞKIN ve MEBBİS yöneticisi Bilal DEMİRCİ tarafından sunuldu.

            Toplantıda katılan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN; “Sınava katılan sayısına bakarsanız tabii üniversite sınavlarından daha büyük bir sınav değil. 1 milyon 280 bin civarında öğrencimiz bu sınava katılıyor.Üniversite sınavının birinci aşamasında aşağı yukarı 1.800.000  civarında öğrenci katılıyor, ama üniversite sınavı yapıldığı merkez itibariyle veya okul sayısı itibariyle bize göre çok daha küçük bir alanda yapılıyor. İlçelerde yapılmıyor, İl merkezlerinde yapılıyor.Biz bütün il ve ilçe merkezlerinde yapıyoruz, bütün il ve ilçe merkezleri olduğu gibi bucak, nahiye, köy nerde bir 8.sınıf varsa bunlarında hepsinde yapıyoruz. Aşağı yukarı 16 bin sınav merkezimiz  oluyor. Bu yüzden de dünyada bu genişlikte yapılan bir sınav yok. İlimizde de bu sınav 71 merkezde yapılıyor. İlimizde üniversite sınavları en fazla 8-10 civarında  okulda yapılıyor. Onlara göre on kat daha geniş bir organizasyon gerektiren bir sınav ve 345 salonda yapıyoruz. Bu sınavlar elbette yaptığımız mesleğin başından beri işin içinde olduğumuz sınavlar. O yüzden niye bu kadar üzerinde duruluyor, her sınav önünde ve sonunda bir sürü toplantılar, açıklamalar yapılıyor. Böyle bir şey aklımıza gelebilir. Bunun nedeni şu; gerçekten bu sınavlarda hata yapmamak,  sıfır hata ile bitirmek gerekiyor. Çünkü bir çok öğrencimizin istikbali, geleceği bu sınavlara bağlı. O yüzden ne kadar önemsesek, ne kadar dikkat etsek azdır. Bu çocuklar  bu tür bir sınava ilk defa giriyorlar, ismini kodlaması lazım, yani TC kimlik numarasını kodlaması lazım, kitapçık türünü mutlaka kodlaması lazım. Kodlamaları düzgün ve usulüne uygun yapması lazım. Bakanlığın verdiği örneklerde gördüğümüz gibi; kağıdı delecek şekilde sert bir kodlamada yanlış, okunmayacak derecede silik yapılmış bir kodlama da yanlış. Bunları normal bir şekilde, ortadaki yuvarlağın içini dolduracak şekilde bu kodlamaların yapılması lazım. Sınavda salon başkanı ve gözcü olan arkadaşlarımızın mutlak surette  her çocuğun kağıdında TC kimlik numarasının yazılı olup olmadığını, kitapçık türünün kodlanıp kodlanmadığını kontrol etmesi lazım. Çocuk sınavını bitirip kağıdını verirken, ister erken çıksın ister süre bittiğinde, zil çaldığı sırada çıksın mutlaka imzaları alınması gerekiyor. Bunlar sınav için  çok ciddi eksikliklerdir. O sınav salonundaki arkadaşların da görevlerini ne kadar ciddiye aldıklarıyla alakalıdır. Çocuklarımızın mağdur olmaması bağlamında bu konularda gözcü arkadaşlarımızın, salon başkanı arkadaşlarımızın çok dikkatli olması lazım. Okul yöneticisi olarak bizlere düşen görev de sınavdan önce sabah, sınava başlamadan önce başka okullardan gelen öğretmen arkadaşlarla bir toplantı yapıp bunları hatırlatalım. Bu konularda eksiğimiz, yanlışımız olsun istemiyoruz. Sınavdan sonra şu sınavda şöyle eksik oldu, böyle eksik olsun istemiyoruz.

            "Sıfır Hata olmalı"

             Bunlar sıfır hatayla yürütülmesi gereken şeyler, 230 tane okulumuz var, iki  okulda hata olduysa bunu dile getirmeye ne gerek var diye düşünebilirsiniz. İki okul da değil yarım okulda da olsa bu ciddi bir hatadır. Eğitim camiası olarak hepimizi ilgilendiren, hepimizi üzmesi gereken bir hatadır. Bu üzüntü bizi dikkatli olmaya sevk eder. O yüzden bu konularda olayı ciddiye alıp çok kritik olan hatırlatmaları mutlaka yapmalıyız." şeklinde konuştu.

 

 

Toplantı okul müdürlerinin sorularının cevaplanması ile sona erdi.

23-11-201523-11-201523-11-2015

Yayın Tarihi: 23.11.2015