KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı.

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu; Vali Yardımcısı Sayın Sait ÖZKILINÇ’ ın başkanlığında  01/11/2017 Çarşamba günü saat 10.00 da Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda toplandı.    
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan ŞENER; İlimizde eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak, eğitim ve öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinde bulunmak üzere; M.E.B. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 24. maddesine göre Komisyonun toplandığını, Komisyonun biri sene başında biri sene sonunda olmak üzere bir öğretim yılında en az iki toplantı yapacağını belirtti. Bu komisyonun ilimizin eğitim durumunun değerlendirilmesi ve geliştirilmesi anlamında önemli bir platform olduğunu söyledi.

Eğitimin geleceği olan çocuklarımız için her geçen gün daha iyiye gitmesi için elimizden gelen gayreti ve çalışmaları yapmaktayız bu çalışmalarımız sürecinde eğitimin bütün paydaşları ile el ele daha iyi sonuçlara ulaşma azim ve kararlılığındayız. Dedi. Bu duygu ve düşüncelerle katılımcılara saygılarını sunarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice ŞAP tarafından Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları ve ilimizin eğitim-öğretimiyle ilgili istatistiki bilgiler kurula sunum halinde verildi.

 

Sunumun ardından, toplantıya katılan öğrenci velilerine, Stk temsilcilerine öğretmen ve idarecilere öneri ve tavsiye niteliği taşıyan kararlar için söz hakkı verildi. Toplantı sonucunda; okullarımızın yaşam alanı haline getirilmesi, okullarımızın öğrencilerimize sevdirilmesi cazip hale getirilmesi için çalışmalar yapılması, Okullarımızda atölye sayılarının artırılması, proje tabanlı çalışmalar yapılması ve öğle yemeklerinin çözümü için her okulda bir yemekhane yapılması, Okullarda her gün öğrenci gelişimi üzerine 20-25 dakika kitap okutulması kişisel gelişim konusunda rehber öğretmenler tarafından her ay okullarda yıl boyunca eğitimler seminerler verilmesi, dilimizi ve şehrimizi temiz tut projesinin genişletilerek ilimiz genelinde uygulanması Valilik Belediye  İl Sağlık ve İl Emniyet Müdürlükleri ile işbirliğine gidilmesi, Okullarda sağlıklı beslenme ve güvenlik konularında tedbirler alınması, bu konuda İl Sağlık ve İl Emniyet Müdürlükleri ile işbirliğine gidilmesi, çalışan işçi ve hizmetli personele KOOP İş Sendikası işbirliğinde davranış kuralları, temizlik iş güvenliği ve iş sağlığı vb. konularda eğitimler verilmesi, okullarda yeni kayıt sisteminin gözden geçirilmesi, misafir öğrenci kaydının kaldırılması için çalışmalar yapılması, ilimizde bulunan Özel Okulların bağlantı noktasında trafik sorununun çözümü için İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliğine gidilmesi konularında tavsiye kararları alındı.

Vali Yardımcımız Sayın Sait ÖZKILINÇ; Eğitim Öğretimin ciddi bir iş olduğunu, Öğrenci-veli-okul yöneticilerin işbirliğinin çok önemli olduğunu  Çok güzel öneriler yapıldığını, Gelişen dünyada problem çözmek zor değil sunumda gördüğüm konularda Milli Eğitim Müdürlüğü olarak fena durumda değiliz. Öğrenci başarılarına yer verilmeli Daha iyi olmanın çalışmalarını yapmalıyız dedi. Önerilerden gerekenlerin bakanlığa iletileceğini Bizlerde üzerimize düşeni yapacağız diyerek Eksikliklerle ilgili önerilere her zaman açık olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti.

 

Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan ŞENER;  Kurul üyelerine Katılım ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti toplantı sona erdi.


02-11-201702-11-201702-11-201702-11-201702-11-201702-11-201702-11-201702-11-201702-11-2017

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.