KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı

2015-2016  Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı

2015-2016 Eğitim ve öğretim yılı “İlköğretim Haftası” kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.Programa Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail ÇETİN ’in  Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan program,saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Programdan sonra  İlköğretim Haftası münasebetiyle  Keskin İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen kutlama ve açılış programına geçildi.


Düzenlenen programa; Valimiz Sayın Ali KOLAT, Keskin Kaymakamı İlker Özerk ÖZCAN, İl Jandarma Komutanı Albay İsa ÇAKMAK, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet ÖZTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN, Milli Eğitim bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Ahmet İşleyen, davetliler ve öğrenciler katıldı.

     

          Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 

         Programda konuşan Valimiz Sayın Ali KOLAT; “Bugün ülkemizde 18 milyon öğrencimiz büyük bir heyecanla 4 ay gibi uzun bir süreden sonra, eğitim ve öğretime başladılar. Bizler de hizmetlerin en iyi şekilde yansıması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.


         Gerçekten de okullarımızda sadece eğitim boyutu değil, işin terbiye boyutu da son derece önemli. Hem bilgilerimizi geliştireceğiz, hem de örflerimiz, adetlerimiz, inançlarımız ve geleneklerimiz doğrultusunda elimizden gelen gayreti de göstereceğiz. Hem veliler olarak, hem de eğiticiler olarak bu bizim sorumluluğumuz içerisindedir. Zaten ülkemizin gelişmesi, kalkınması da örf, adet, gelenek ve göreneklerimize bağlı kalmakla olur. Çağdaşlaşmayı, çağdaş teknolojiyi takip ettiğimiz sürece, çok daha güzel ortamlara geldiğimizi görüyoruz. Hükümetimizin gösterdiği büyük çabalarla, böyle pırıl pırıl okullarda eğitim ve öğretime başladık. İnşallah hizmete açılan bu binanın hakkını verirsiniz.


         Ben bu eğitim ve öğretim yılının başarılı ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”dedi.

 

          İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN; “Bugün mutlu bir gün.Yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcı, bildiğiniz gibi eğitim bir ülke için en önemli faaliyetlerin başında gelir.Çünkü günümüzde artık ülkeler arası rekabette üstünlüğü sağlamanın  tek yolu bilgiye sahip olmak, onu yönetmektir. Rekabetin artığı dünyamızda bağımsızlığı sürdürebilmek, ayakta kalabilmek ancak bilgiye sahip olmakla mümkün olmaktadır. Kırıkkale genelinde 18’i okul öncesi, 96’sı ilkokul, 66’sı ortaokul ve 55’i lise ve dengi okul olmak üzere toplam 235 adet okulun olduğunu belirtti. Ayrıca, 2015-2016 döneminde 50284 öğrenci ve 3528 öğretmen ile eğitim ve öğretime başlandı.”şeklinde konuşan ÇETİN konuşmasını "derslik sayısı, derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından oldukça iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim fakat okullarımızın bir çoğunun eski yapılar olması nedeniyle oldukça fazla tadilat ve tamirat gerekmektedir. İlimizde yeni eğitim öğretime hazırlık bağlamında ve yaz tatili boyunca 95 okulumuzda toplam tutarı 4 milyon lira civarında olan büyük küçük onarımlar gerçekleştirdik. Bize desteklerinden dolayı Sayın Valimize, Özel İdaremize teşekkür ediyorum. Onların bu desteğiyle okullarımız eğitim öğretime hazır hale getirilmiş, kitapları sıralarının üzerine konulmuş öğretmenlerimiz öğrencileri ile buluşmuştur.İlimizin başarı karnesi bakımından oldukça iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Gerek TEOG gerekse üniversite sınavları sonuçlarında Türkiye ortalamasının üzerinde yer almaktayız, öğretmen idareci ve velilerimize bu başarılarından dolayı teşekkür ediyorum, Hep birlikte daha büyük hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum

 

Eğitim sadece eğitimcilerle başarılacak bir şey değildir. Bu sebeple ben Valimizden Vekilimize, İl Özel idaremizden belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımızdan basınımıza, gönlünü veren emeği geçen herkese  çok teşekkür ediyorum. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının ülkemizi için Kırıkkale’miz için başarılı geçmesi temenni ediyorum, başta sayın Valimiz olmak üzere tüm konuklara geldikleri için teşekkür ediyorum." diyerek konuşmasını bitirdi.

 


         Protokol konuşmalarının ardından, okul öğrencileri tarafından şiirler okundu. Okula yeni başlayan öğrencilere “Okula Hoş Geldiniz Çiçeği” sunuldu.

 


         Daha sonra Valimiz Sayın Ali KOLAT ve beraberindekiler öğrencilere kitap dağıtımı yaptılar. Ardından okul ve pansiyon bölümlerinde incelemeler de bulundular. öğretmen ve , öğrencilerle bir süre sohbet ettiler.

 

 



2015-2016 i.ö haftası
2015-2016 i.ö haftası2015-2016 i.ö haftası2015-2016 i.ö haftası2015-2016 i.ö haftası2015-2016 i.ö haftası

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.