KIRIKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Karne Töreni...

Düzenlenen törene, Vali Yardımcımız ve Vali Vekilimiz Sayın Rıfat ATA, İl Emniyet Müdür Vekili Efkan MADEN, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur AYDIN, protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. 
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Karne Töreni...

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Karne Töreni...

Düzenlenen törene, Vali Yardımcımız ve Vali Vekilimiz Sayın Rıfat ATA, İl Emniyet Müdür Vekili Efkan MADEN, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur AYDIN, protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

                Program, okul öğrencileri tarafından sergilenen folklor gösterisi ile başladı.

                Vali Yardımcımız ve Vali Vekilimiz Sayın Rıfat ATA programda yaptığı konuşmada; “Bu güzel günde sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Fertlerin, toplumların, devletlerin vazgeçilmezi, ihmal edemeyeceği kamu hizmetlerinin başında eğitim hizmetleri gelir. Büyük Atatürk’ün belirttiği gibi; Eğitim bir milleti ya şanlı bir millet olarak yaşatır ya da köleliğe ve sefalete terk eder.” dedi. Sayın ATA konuşmasını " Bugün karnelerimizi alacağız. Yaklaşık üç ay tatil dönemine giriyoruz. Bu tatil döneminde belirli dönem dinleneceğiz, ama mutlaka kitap okuyacağız. Yani okulumuz tatil oldu diye, sorumluluklarımızı da aksatmayacağız. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinize iyi tatiller diliyorum.”  şeklinde bitirdi.

                İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN: " Bugün bir sayfayı daha kapatmış oluyoruz. 2014-2015 eğitim-öğretim yılının bir eylül ayında aşağı yukarı böyle bir havada ama  o gün biraz daha güneşliydi  başlatmıştık.Ve bugün yine güzel bir havada sizlerin katılımınızla sona erdirmiş oluyoruz.Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür  ediyor , saygılar sunuyorum.2014-2015 eğitim-öğretim yılımızın zaman zaman sıkıntılarımız olsa da oldukça verimli  ve başarılı geçtiğini düşünüyorum.Bu 9 ay boyunca her gün 51 bin öğrencimiz evlerinden yataklarından kalkıp okullarına geldiler. Biz onları karşıladık ve o günden bugüne bunu 180 defa tekrarladık. Zaman zaman tedirginliklerimiz olmadı değil. Sayın özel idare genel sekreterimiz çok iyi hatırlayacaktır, o karların yağdığı dönemde  akşam ve sabah trafikleri , yarın okulların olup olmadığı hangi köylerin  yolları kapalı ,oraya öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ulaştırabilecek miyiz, dozerler nerde vs. tabi bunun gibi birçok mesailerimiz oldu ama çok şükür herhangi bir kaza bela yaşamadan, öğretimi aksatacak herhangi bir problem olmadan bu öğretim yılını tamamlamış olduk.

                Bu öğretim yılımızda okullarımızın gerek fiziki anlamda,  gerekse eğitim –öğretim anlamında, gerekse donanım ve teknolojik imkanlar  anlamında oldukça ciddi gelişmeler kaydettik. Pek çok okulumuz  bu sene hizmeteaçıldı ve halen aşağı yukarı yapımı son noktaya gelen birçok okulumuz var.  Bu konuda ben katkı verenlere özellikle özel idaremize, özel idare genel  sekreterimize ,sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Yine bunların yanı sıra okullarımızda tabletler dağıtıldı ,bilgisayarlar dağıtıldı ,akıllı tahtalar takıldı ve bu konuda bir hayli mesafe alındı. Böylelikle yeni projelerin uygulanması  , üniversite ve fakültelerimizle yaptığımız ortak çalışmalar, Endüstri Mühendisliği Fakültesiyle toplam kalite çalışmaları, Diş Hekimliği Fakültesiyle 2000 öğrencimizin diş taramasının yapılması , sıkıntı görülenlerin tedavilerinin gerçekleştirilmesi  ,eğitim alanında birçok araştırmaya ev sahipliği yapılması gibi, Avrupa birliği projeleri gibi yani saymakla baş olmayacak onlarca, yüzlerce çeşit çalışmalarla ilimizin eğitim- öğretimine ciddi katkılar sağlamıştır.

                Üniversite başarılarının ve TEOG sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir seviyeye varılmıştır. Bu bakımdan ilimizdeki bu dönemi huzurlu verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Buna her konuda katkı veren başta devlet büyüklerimiz , hükümetimize, bakanlarımıza, valiliğimize, özel idaremize, paydaş kurumlarımıza , diğer il müdürlüklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, velilerimize, okul aile birliklerimize elbette ki öğretmen, öğrenci, idareci, okul müdürlerimize  çok teşekkür ediyorum.

                Bugün öğrencilerimiz için başlayan tatil bu ay sonu itibariyle de öğretmenlerimiz  için başlayacak. Ben öğrencilerimizi tatile uğurlarken  hepsine, iyi tatiller diliyorum. Tatilinizi her alanda iyi değerlendirin diyorum. Eylül ayında kendilerini tekrar beklediğimizi ifade ediyorum. Gözlerinden öpüyorum. Değerli öğretmen arkadaşlarıma da  15 gün sonra başlayacak tatillerini mutlu geçmesini, dinlenerek, eylül ayına daha zinde gelmelerini sağlayacak bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum. Saygılar sunuyorum.   

                Programda, okul öğrencisi Büşra GÖÇER, bir veda konuşması yaptı.

 

                Konuşmalardan sonra, çocuk oyunlarında dereceye giren öğrencilere Vali Yardımcımız ve Vali Vekilimiz Sayın Rıfat ATA, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ÇETİN ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ATANUR Aydın tarafından çeşitli ödüller verildi.

 

                Daha sonra program, öğrencilere karne dağıtımı ile sona erdi.(12.06.2015)

karnekarnekarnekarnekarnekarnekarnekarnekarnekarnekarnekarnekarnekarnekarnekarne

Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. B Blok No39 71100 Merkez/KIRIKKALE - Valilik Binası 0 (318) 224 61 04 / 224 61 06 / 224 61 07 / 224 61 08 / 222 01 33 / 222 01 44

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.